Follow Dashboard
Tokens?

TITLE; buat kali terakhir. as a lesson.
Friday, February 14, 2014 | 6:14 AM | 0 comments
Sebelum nak baca, jemputlah buka video ni. lagu ni memang dah lama. masa aku form two lagi.
Aku tak pernah setekad ini,
Aku rasa letih dengan semuanya,
Aku tak sekuat yang disangka,
Aku hanya mampu menangis dalam diam,
Aku menangis  di dalam tandas,
Aku menangis semasa mandi,
Aku menangis semasa orang tidur,
Siapa sangka?
Jangan rasa bersalah
Jangan rasa nak minta maaf
Jangan cuba dekati aku
Jangan tunjuk muka lagi
Jangan dan jangan.
Semuanya akan berakhir
Semuanya tak bermakna
Semuanya hanya siasia
Semuanya aku tak tahan
Bila kau perlu, 
Kau hadir tanpa rasa bersalah,
Meminta aku kembali
Mungkin tidak.
Siapa sangka dua tahun sepuluh bulan 
Sudah berakhir.
Kau buat aku tertanya tanya
Adakah aku penting?
Adakah aku membosankan?
Adakah kau sudah ada pengganti?
Adakah kau cuba untuk jauhkan diri?
Adakah kau Permainkan aku?
Apa yang aku rasa hanya
KEKESALAN.
Namun aku takkan lupakan kenangan kita.
Sungguh aku rindu,
Namun aku harus biarkan...
Tahukah aku menangis macam nak gila
Meraung macam orang gila
Terluka sangat.
JIIKA ITU MEMANG NIATMU
UNTUK BUAT AKU TERLUKA
KAU BERJAYA :')
TAHNIAH.

TERIMA KASIH. 

TITLE; IT IS ABOUT OUR RELATIONSHIP.*let it pass.*
Thursday, August 2, 2012 | 9:50 AM | 0 comments

         
aku bukan niat apa-apa, tapi teringin nak menaip sebenarnya. cerita ini memang panjang harap sudi bace. 
semasa aku form 2, aku just main-main, couple tak serious langsung. lepas putus dengan mamat nie, aku pun tengok A, aku nak masuk kelas, terserempak dengan A. aku memang happy, aku tegur dia lepas tuh lambai terus masuk kelas. tetiba dia hantar text. kitorang msg2, dia kate dia suka aku, and nak couple. aku form2 memang nakal tapi itu lah hakikat seorang tak berfikiran matang. aku terima dia. tarikhnya 14.4.2011. 
              befday dia aku kasi baju yang dipilih oleh kakak dan emak, btw, birthday dia sama dengan adik Auni aku. akhir tahun form2, cegu buad lawatan form 2, aku tak pergi sebab malas, dia pun tak pergi mula-mula. tapi last minute dia pergi. kesnya bermula disini, selepas dia pergi, sepanjang lawatan, dia jarang msg kat aku. maybe dia tidur, sokay lah. biarlah dia enjoy dia punya lawatan. tapi bile balik dia jauhkan diri dari aku. dia mintak putus. aku pun lupa ada sebab apa. A rapat dengan kawan dia, kawan dia beritahu kat aku A nie sepanjang lawatan pegang phone sokmo. nak kabo meseg ngan aku tak. ruparupa meseg dengan yang lain. sampai hati kan. tak pernah budak lelaki mintak putus dengan aku. mu laki pertama. tepuk tangan. 
                lepas putus, aku tak couple dengan sape2, dan awak tak boleyh lupa saya kan? mane perempuan msg awak tuh? kenpa tak couple dengan dia jea lepas putus dengan saya? papejelah. lepas pada tu, hubungan kita baik semula, kite contact. mengaku masih sayang, tapi mase first couple awak mesti selalu tengok saya tidur dalam kelas kan. *blushing*. 10.10.11. kita couple buad kali ke2, awak kate kali niyh awak takkan sakitkan hati saya. cukup sebulan kita gaduh. awak buad saya macam gila. awak buad saya menangis, awak.. k, air mate tubek. shit. saya ingat mase saya pujuk awak dari merajuk, saya cuma cakap AKU, MU dengan awak kan. tapi sampai macam ni, ayat last awak, this is the end. awak tahu tak perasaan saya masa tuh? awak tak fikir janji awak. *lap hingus jap* memang saya kuat depan kawan2 saya, tapi hati saya? ada kea yang baru? boleh restart semula? tak awak. tak.
                 form3, bulan satu kita dah berbaik, saya tak suka gaduh, saya tak boleyh lupa awak, mase birthday saya. kawan2 dan awak dah plan nk buad kejutan kan. dan tahniah sebab berhasil , adake ptot buad kat bilik cegu wan zenun. masa tuh saya tak tahu nak kate ape, kita kejar lepor tepung kan. tapi kita kene bershkan. awak kasi bear . cantik, comel macam saya. tapi saya tak sangka awak nak minx couple semula. takkan saya nak tolak awak? kawan2 pun macam bersungguh suruh saya terima demi awakdan saya masih ada rasa sayang kat awak. saya sanggup turunkan ego saya. saya terima awak semula buad kali ke-3. tapi seminggu jea kan? sebab salah faham dan bermacamacam. putus lah kita sampai sekarang. kali ke-3 awak pun mintak putus. mase tuh kelas malam, Nazif kasi baju yang saya beri kat awak dan sehelai kertas, awak tahu tak saya baca dalam menangis, saya tak kuat bila baca surat yan awak beri, perkara tu menakutkan saya. sekali lagi awak lupa janji awak.. peluang yang saya beri. gini jadinya? maaf, saya buang baju tuh. 
                 maybe sekarang saya maafkan awak, tapi maaf tidak bermakna hati nie akan sembuh sepenuhnya.  kesan dia sangat sakit dan awaklah orang yang pernah saya sayang sangat. saya akan pegang dengan pengajaran dari kisah kita. 
       JANGAN MEMPERCAYAI KATA MANIS LELAKI
                  JUJUR DALAM PERHUBUNGAN
            MEMAHAMI ANTARA SATU SAMA LAIN